5 načinov uporabe jojobinega olja

Na konferenci lepotnih blogerk so se Melvitine svetovalke posvetile vsaki blogerki posebej in ji svetovale uporabo olja, ki najbolj ustreza njeni koži. Izbrano olje smo prejele v dar. Meni so svetovale uporabo jojobinega olja, ki pomaga navlažiti, obnoviti in zaščititi kožo. Olje sem do dobra preizkusila. Najprej pa želim s teboj deliti nekaj splošnih informacij o rastlinskih oljih, potem pa še 5 načinov uporabe jojobinega olja, ki jih sama prakticiram.

jojobino-olje1
Rastlinska olja so že tisočletja stalnica v ženskem lepotnem ritualu. Čista in 100 % naravna olja se pridobiva s prvim hladnim stiskanjem ali maceracijo skrbno izbranih semen, cvetov, koščic ali korenin.

Zakaj so rastlinska olja tako dobra za kožo?
S kožo se odlično ujamejo, saj vsebujejo lipide, ki pomagajo obnoviti hidrolipidni plašč in s tem upočasnijo izhlapevanje vlage iz kože, poleg tega pa ji pomagajo povrniti prožnost. 
Esencialne maščobne kisline (omega-3 in omega-6), ki so prisotne v rastlinskih oljih, pomagajo vzdrževati naravno hidratacijo kože in zmanjšati izhlapevanje vlage. Vsebujejo tudi omega-9 maščobne kisline s hranilnimi in zaščitnimi lastnostmi, ki hitro pomirijo suho kožo. Pripomorejo k elastičnosti kože, saj vsebujejo vitamin E, ki ima antioksidativne lastnosti in tako pomaga delovati proti gubicam in vidnim znakom staranja.

jojobino-olje2

Top 5 lepotnih načinov uporabe jojobinega olja
Vlaženje kože po telesu in na obrazu
Po tuširanju nanesi jojobino olje na vlažno kožo, saj se hitro vpije, hkrati pa zadržuje vlago. Po večernem čiščenju in toniranju ga preizkusi tudi na obrazu. Jojobino olje je primerno tako za mastno kot suho kožo. Med vsemi olji je prav jojobino najbolj podobno človeškemu sebumu.

Nega ustnic
Moje ustnice so v hladnejšem delu leta večkrat razpokane in izsušene. Na spletu sem zasledila, da mi pri tem lahko pomaga jojobino olje. Ob rednem nanosu olja, ustnice postanejo mehke in navlažene. 

Odstranjevanje ličil 
Na vlažno bombažno blazinico nanesi zelo malo (2-3 kapljice) jojobinega olja in si odstrani ličila. Ko odstraniš vse sledi ličil, z vlažno blazinico odstraniš samo še ostanke olja. 

Nega obnohtne kožice 
Pred spanjem si na področje okrog nohtov vtri 1-2 kapljici olja (zadostuje za obe roki in nogi). Olje bo preko noči obnohtno kožico navlažilo. 

Nega suhih las 
Manjšo količino olja vtreš v lasišče in po vsej dolžini las. Olje pustiš delovati vsaj 20 minut. Po umivanju in sušenja na zraku bodo lasje mehki in navlaženi. 

jojobino-olje3

Melvita jojobino olje mi je zelo všeč, ker je nežnega naravnega vonja, lahke teksture, vsestransko uporabno in učinkovito. Z veseljem ga uporabljam na vseh 5 predstavljenih načinov. Za nego telesa uporabljam še druga naravna rastlinska olja: ricinovo in kokosovo olje.

Katero je pa tvoje najljubše naravno (lepotilno) rastlinsko olje? Kako ga najraje uporabljaš? 

Lepotni pozdrav do naslednjič. 😉

Barbara

4 komentarji


 1. //

  Hvala za ta zapis. Tudi sama sem dobila pri Melviti jojobino olje. Zaenkrat lahko rečem, da zelo ustreza mojim lasem. Po tej objavi pa bom vsekakor olje preiskusila še kako drugače. <3


 2. //

  Katja, z veseljem. 🙂


 3. //

  Raje uporabljam suho olje (za obraz, dekolte, roke in lase) a me moti, da ga parfumirajo. Mogoče kdaj probam tudi Malvito, ji je všeč, da je na pumpico. Mogoče sploh ni tako oljnat, kot sem si vedno predstavljala, da je???


 4. //

  Saša, moja koža jojobino olje hitro vsrka in ne deluje oljnato/pre mastno. Meni je zelo všeč. 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.