7 nasvetov za vsak dan

Včasih se mi zdi, da so najbolj koristni tisti najbolj preprosti nasveti. 7 takšnih nasvetov sem izbrskala zate. Če boš nasvete uporabljal/a v svojem vsakdanu, si boš poenostavil/a življenje, podaljšal/a življenjsko dobo oblačilom in obutvi, pridobil/a prostor v omari in privarčeval/a nekaj denarja. 

#1 Primanjkuje prostora v omari?
Preprost nasvet: Ustvari dvojni obešalnik s pomočjo majhne aluminijaste priprave na vrhu pločevinke, s katero se pločevinka odpre (tej stvari se reče “sntntn”). “Sntntn” obesiš na vrat obešalnika in v drugo luknjo vstavi še en obešalnik.

#2 Kaj storiti, da bodo svilnate bluze in obleke ostale na obešalniku?
Preprost nasvet: Gumjaste elastike ovij okrog obešalnika in nobena obleka ne bo več zdrsela z njega.

#3 Kako zlikati zmečkan ovratnik pri srajci, če ni pri roki likalnika?
Preprost nasvet: Ovratnik zgladi s pomočjo ravnalca za lase. Trik je zelo uporaben tudi za moške, seveda, če imajo ob sebi žensko z ravnalcem za lase. 🙂

#4 Se ti pogosto “odpira trgovina”?
Preprost nasvet: Tisti veliki krogec pri obeskih za ključe obesi na jeziček zadrge in potem še na gumb. Zadrga se ne bo več po nepotrebnem odpirala.

#5 S čim odstraniti “mucke” na oblačilih?

Preprost nasvet: Ena možnost je, da po oblačilu potegneš z britvico, a previdno, da oblačila ne uničiš. Manjše “mucke”, ki so se prijeli oblačila v pralnem stroju lahko preprosto odstraniš z lepilnim trakom, če seveda nimaš lepilnega valja.

#6 Kako skriti naramnice modrčka?
Preprost nasvet: Obe naramnici modrčka na hrbtu spni s sponko za papir, tako boš skrila naramnice pod majico brez rokavov. Video.

#7 Kako sušiti čevlje?
Preprost nasvet: Čevlje vedno suši na zraku, nikdar s toplotnimi viri. Vročina bo izsušila usnje in življenjska doba se jim bo avtomatično skrajšala. 

Poznaš tudi ti, kakšen nasvet za vsak dan? Vesela bom, če ga zapišeš spodaj v komentar. 😉 

Lep pomladni pozdrav do naslednjič. 😉

Barbara ✿

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja