Algamaris – zaščita pred soncem in staranjem

Uradni začetek poletja je vse bližje. 😎 Kljub temu da je trenutno vreme bolj kislo, sem v preteklih tednih ujela nekaj sončnih dni, da sem lahko potestirala kremi za sončenje znamke Algamaris podjetja Laboratoires de Biarritz. Znamka Algamaris je nova na slovenskem trgu. S pomočjo njihovih strokovnjakov želim s teboj deliti nekaj uporabnih informacij, ki ti bodo v pomoč pri izbiri prave kreme za sončenje.

algamaris1

Kakšna je razlika med kremo za sončenje s kemičnimi in z naravnimi mineralnimi filtri?

Kemični filtri, ki jih pozna večina krem za sončenje, delujejo tako, da prodrejo skozi kožo, da bi lahko vpijali UV žarke. Delovati začnejo 20-30 min po nanosu. Posamezne kreme vsebujejo hormonske motilce in nano delce, ki našemu organizmu prej škodijo, kakor varujejo.

Za razliko od kemičnih filtrov mineralna zaščita na koži ustvari učinek ogledala, od katerega se UV žarki odbijajo. Kože ne draži, ji ne škodi in deluje že takoj po nanosu. Največkrat mineralno zaščito sestavljata minerala, ki ju najdemo v naravi, v belem pesku na plaži: titanov dioksid in cinkov oksid. Vendar sta varna le, če sta dovolj velika. Biti morata večja od nano delcev (velikosti od 1 do 100 nm), da ne moreta preiti v kožo. Če krema vsebuje nano delce, lahko preverimo na deklaraciji (nano).

Kaj o proizvodih za sončenje Algamaris pravi Laboratoires de Biarritz?

Znamka Algamaris podjetja Laboratoires de Biarritz, nudi odlično mineralno zaščito pred UVA in UVB žarki. Poleg tega varuje kožo pred staranjem in predčasno izgubo elastičnosti, saj vsebuje močan antioksidant algo-gorria. Hkrati je zaradi vsebnosti alge-gorria odlična tudi kot običajna anti-age dnevna nega. Je Bio certificirana, z najmanj 99,6 % naravnih sestavin, brez nanodelcev, mineralnih olj, umetnih dišav, glutena, je vodoodporna, primerna za otroke nad 1 letom starosti in osebe z zelo občutljivo kožo. Se hitro vpije, razmaže in ne pušča belih sledi.

Alga-gorria je naravni izvleček domorodne rdeče morske alge Gelidium sesquipedale, ki živi v Atlantskem morju ob Baskovski obali na jugozahodu Francije. Je naravna in patentirana učinkovina (FR2978915), ki nevtralizira proste radikale in dejavnike staranja. Licenco za uporabo alge-gorria ima izključno podjetje Laboratoires de Biarritz iz Francije.

Po testih ORCA je antioksidativna moč alge-gorria 5x višja od vitamina C. Celota molekul z antioksidativno močjo je kar 13x bolj učinkovita kot ostala celota molekul z antioksidativno močjo, ki jih najdemo na kozmetičnem trgu. Ta njena izjemna moč je rezultat evolucije, ko je alga počasi razvijala svoje sposobnosti prilagajanja na ekstremne okoliščine (slano, razburkano morje, močni tokovi, žgoče sonce) in varovanja pred UV žarki. Alga-gorria hkrati tudi pomaga upočasniti proces naravnega staranja, skoraj za 40 %, ki se kaže kot postopno izgubljanje elastičnosti kože po 20. letu. Zato se uporaba krem Algamaris priporoča skozi celo leto, ne samo v obdobju sončenja. 

Izdelki za sončenje Algamaris: krema za obraz spf 30 ali 50+, balzam za ustnice spf 30, otroška krema spf 50+, spray za obraz in telo spf 30 ali 50+, mleko po sončenju ter stik za sončenje spf 50+ za ekstremne športnike) so na voljo v Maxiju, Nami, Sanolaborjih in v bio prodajalnah po Sloveniji.

algamaris2

Moje mnenje po uporabi Kreme za obraz spf 30 ter Sprey za obraz in telo spf 50+:
Krema se lepo razmaže, ne pušča belih madežev in tudi ne masti kože. Vonj je kar precej močan, vsaj takoj ko sem jo nanesla na obraz po kokosu in karitejevem maslu, spominja me na žvečilne gumije iz otroštva. 🙂 Sicer pa v dneh, ko sem kremo testirala, nisem opazila opeklin ali pretirane izsušitve kože po izpostavljanju na soncu. 
Tudi sprey se je izkazal, saj je njegova tekstura ravno prav tekoča in lahka, hitro se vpije in ne pušča belih sledi. Za razliko od zaščite spf 30, je sprej spf 50+ brez vonja. Pri obeh izdelkih me je zmotil le visok zaščitni faktor, sama namreč uporabljam zaščito spf do 15. 

V upanju, da se sonce čim prej vrne z dopusta, te lepo pozdravljam do naslednjič. 🙂

Barbara ✿

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.