Boromejski otoki – Italija

V drugi polovici oktobra sem se malo potepala in raziskovala okolico Milana. Zgodovinsko zelo zanimivi kraji, odlična hrana, zgovorni domačini in lepa narava. Prepričala sem sem o lepotah jezera Maggiore (Lago Maggiore), ki se je v dneh mojega obiska na žalost malce skrival v megli. So me pa kljub temu navdušili Boromejski otoki (Isole Borromee), ki so od leta 1632 v lasti družine Borromeo. 

Isola Madre je bil včasih otok na katerem je živela družina Borromeo. Danes je botanični vrt, del le tega je predstavljen kot angleški vrt, preostali del parka pa je poraščen z rastlinjem z vsega sveta in je zatočišče različnim vrstam ptičev. 

Isola Bella, je otok, ki ga je družina Borromeo uporabljala za prirejanje zabav. Danes družina živi v Milanu, a ga občasno še obišče. Turisti na otoku lahko občudujemo pestro rastlinje v italijanskem vrtu, ki se razprostira na parterjih in terasah, “okrašen” je s kipi, obeliski in kamnitimi stopnicami. Sprehod po palači sem si najbolj zapomnila po čudovitih dvoranah, ki so opremljene z dragocenim pohištvom, glasbili, portreti pomembnih umetnikov in po mikro mozaiku, ki je narejen iz 9 tisoč koščkov. Umetnik (imena se žal ne spomnim) ga je izdeloval 8 let.  

V času kosila sem obiskala še otok Pescatori (Isola dei Pescatori), ki ni več v lasti družine Borromeo in je skozi vse leto poseljen. Na ribiškem otoku so predvsem lokalne trgovinice in restavracije, tako da je poskrbljeno tudi za odlično hrano. Kaj pa ti si že obiskal/a Boromejske otoke? So te navdušili? 

Lep cvetoč pozdrav do naslednjič. 😉

Barbara ✿

 

2 komentarja


  1. //

    Wooowww, čudovito! Vsekakor bova morala naslednje leto tele vrtove pogledati v živo:).


  2. //

    Zagotovo vama ne bo žal. Vodiči po otokih pravijo, da so čudoviti v vseh letnih časih. 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.