Dan Zemlje: Prenehajmo onesnaževati s plastiko

Današnji dan (22. april) je posvečen naši Zemlji. To je dan, ko se po vsem svetu spomnimo, kako dragocen je naš planet in da se zelo grdo in nespoštljivo vedemo do njega. Letošnje geslo, ki poziva k razmisleku o našem vsakodnevnem početju je “Prenehajmo onesnaževati s plastiko”.

Zemlja se dobesedno duši v plastiki. Vsako minuto, vsak dan v letu, v naših oceanih pristane en tovornjak plastike. Se ti zdi to v redu? Ker verjamem, da je tvoj odgovor: “ne,” te vabim, da se zavežeš k obljubi, da boš v svojem življenju zmanjšal/a porabo plastike za enkratno uporabo. Čas je, da nekaj spremenimo, tukaj že lahko narediš prvi korak in podpišeš peticijo, Naredimo konec onesnaževanju s plastiko za enkratno uporabo.

#30DniZaNašPlanet
Ker želim tudi sama nekaj prispevati k lepši prihodnosti na našem planetu, sem se odločila, da začnem nov izziv #30DniZaNašPlanet. S tem izzivom želim pokazati, da se z majhnimi in premišljenimi dejanji lahko veliko spremeni na bolje. Vsak večer ob 20. uri bom na Facebooku in Instagramu objavila, kaj sem ta dan naredila z mislijo na naš planet. Lahko je preprosto to, da odkloniš plastično vrečko na blagajni, ali pa v pravi zabojnik odložena plastenka. Šteje vse, kar je narejeno v dobrobit našemu planetu. Se mi pridružiš, da skupaj 30 dni spreminjamo stvari na bolje? Veselim se tvojega sodelovanja. Vsi vemo, da se da, če se le hoče. Na družabnih omrežjih uporabljajmo #30DniZaNašPlanet ter @podcvetococesnjo, da se bomo lažje našli in bodo naši prispevki zabeleženi skupaj. Hvala, ker ti je mar za naš planet.

Želim ti čudovit Dan Zemlje vsak dan pa lep pozdrav do naslednjič. 😉

Barbara ✿

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.