Dr. Hauschka – Zakaj mi je všeč?

Na današnji dan (25. januar) pred 5 leti sem se prvič spoznala s kozmetiko Dr. Hauschka. To so bili časi, ko sem na svojo kožo nanašala vse, kar mi je bilo cenovno dostopno in je bilo predstavljeno kot nekaj zelo “kul”. Potem pa se je zgodila ljubezen na prvo uporabo, ko so mi prijazne svetovalke predstavile kozmetiko in mi svetovale, kaj je primerno za moj tip kože. Predlagane produkte so uporabile pri negi moje kože in ustvarjanju make upa. (Rezultat lahko pogledaš tukaj.) Takoj sem občutila, da je make up lahkoten in da moja koža diha. Padla je odločitev, da v prihodnje na svojo kožo nanašam le najboljše, kar mi je dostopno. Tako sem vso kramo, ki sem jo imela na polički v kopalnici zavrgla in svoje prihranke investirala v izdelke Dr. Hauschka. Danes lahko rečem, da mi ni žal in da je bila to ena najboljših odločitev, ki me je izoblikovala v zelo zahtevno in ozaveščeno potrošnico (na vseh področjih). Zakaj mi je po 5 letih uporabe tako zelo všeč pa predstavljam v nadaljevanju.

1. Ker so izbrane zdravilne rastline v izdelkih pridelane na biodinamičen ali kontroliran ekološki način. Tako pridelane rastline koži pomagajo pri lastnem delovanju in obnavljanju.

2. Ker izdelki ne vsebujejo umetnih konzervansov, barvil, dišav, mineralnih olj, parabenov, silikonov in polietilen-glikola. 

3. Ker imajo izdelki certifikat NATURE in BDIH standard. Več o certifikatih, ki jim lahko zaupaš, sem pisala tukaj.

4. Ker so v njihovi ponudbi izdelki za nego kože kot tudi dekorativna kozmetika, ki doda piko na i naravni lepoti.

5. Ker sem nad vsemi njihovimi izdelki, ki jih uporabljam naravnost navdušena. Nekaj izdelkov sem predstavila tudi na blogu:

Učvrstilna maska
Melisina dnevna krema
Rožno olje za telo
Tenirana dnevna krema
Dnevno olje za obraz
Stik za nego ustnic
Rožni in žajbljev dezodorant
Kutinova dnevna krema
Nočni serum
Rožna dnevna krema
Korektor
Maskara (volumen)
Zeliščne ampule n za nočno nego
Intenzivna krema za obraz

6. Ker lahko pri nekaterih izdelkih Dr. Hauschka po izpraznitvi embalaže le to ponovno uporabim.

7. Ker so dame v podjetju BOGART d.o.o. (uvoznik za Slovenijo) vedno zelo prijazne in pripravljene svetovati pri izbiri izdelkov.

8. Ker mi po novem ni potrebno v lekarno ali izbrane trgovine po nove izdelke, ko mi jih zmanjka, ampak jih lahko naročim kar v njihovi novi spletni prodajalni.

9. Ker sta pionirja kozmetike Dr. Rudolf Hauschka in Elisabeth Sigmund leta 1967 razvila recepture in nujno potrebne rituale za ohranjanje lepe in zdrave kože. Malo za hec še posebej mi je všeč njegovo ime. 😉  

Če še ne poznaš kozmetike Dr. Hauschka, ti priporočam, da se spoznaš z njo. Verjemi mi, ne bo ti žal. Ker vem, da je Pod cvetočo češnjo kar nekaj obiskovalcev, ja, Dr. Hauschka je primerna tudi za moške.

Lep in nasmejan pozdrav do naslednjič. 😉

Barbara

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.