Golden Apple: presne čokolade in granola

Povpraševanje po zdravi prehrani, je tudi pri nas vse večje, kar je čudovito, saj imamo le tako večjo in kakovostnejšo izbiro. Običajno me poleg sestavin zanima, iz kje izdelek prihaja, če prihaja iz Slovenije, je to le dodaten plus. Vedno znova rada podprem slovenske ideje in izdelke. Pred kratkim sem spoznala blagovno znamko Golden Apple, ki deluje pod geslom “Čista hrana – čiste misli”. Vsi njihovi izdelki imajo veganski in ekološki certifikat, hkrati pa so tudi presni, brez glutena, brez trsnega sladkorja, brez soje, brez dodanih barvil, konzervansov ali ojačevalcev okusa. Spoznavanje z njihovimi štirimi izdelki je bilo zanimivo, predvsem pa okusno. 🙂

golden-apple1

Presne polnjene čokolade
Golden Apple presne polnjene čokolade so edinstvene na slovenskem in evropskem trgu. Izdelane so iz perujskega kakava vrste Criollo. Čokolade so na voljo s štirimi popolnoma različnimi polnili. Zdrava slaščica je primerna za odrasle in otroke. Ne vsebujejo trsnega sladkorja, glutena, soje in nobenih emulgatorjev, konzervansov in umetnih dodatkov.

Zdaj zagotovo že veš, da si presno čokolado običajno izdelujem sama, ker se izogibam rafineriranemu (belemu) sladkorju. Tokrat pa so bile pred mano kar tri presne čokolade, sladkane z agavinim sirupom, polnjene pa s kokosom, kavo in guarano ter jabolkom in cimetom. 35 g čokoladice so že na prvi pogled zelo mikavne, saj so zapakirane v prikupnih kartonastih škatlicah. Ko škatlico odpreš pa te do čokolade loči še zlato-srebrna folija in potem nos zazna vonj, ki kar kliče po prvem grižljaju. Rečem lahko, da sem bila pred prvim grižljajem v največjem pričakovanju kakšnega okusa sta čokoladi s kokosom ter jabolkom in cimetom, to so sestavine, ki jih imam tudi sicer zelo rada. Malo manj sem pričakovala od čokolade s kavo, ki je ne pijem, ker mi ni všeč njen okus. Potem pa presenečenje, vse tri čokolade so odličnega polnega okusa, točno po tistem kar piše na ovitku. Čokoladi s kokosom ter jabolkom in cimetom sta izpolnili moja pričakovanja. Najbolj med vsemi pa me je navdušila prav čokolada s kavo in guarano, saj je kombinacija kave in kakava res božanska. Okus, ki te odnese, kot bi rekli kuharski mojstri v TV oddajah. 🙂 To so res čokolade za prave sladokusce, ki vedo, kaj je res dobro.

golden-apple2

Presna granola
Golden Apple granola je narejena iz kaljene ajde in kaljenih sončničnih semen, z dodatkom fig, datljev, psyliuma, banan ter konopljinih semen. Vse sestavine so iz ekološke pridelave, veganske, brez glutena, brez laktoze, brez GSO in brez trsnega sladkorja. Sušena je pri nizki temperaturah do 45°C in predstavlja polnovreden obrok, ki ga lahko prelijemo z mlekom, jogurtom, sokom ali smutijem ali pa ga preprosto pojemo kot okusen in polnovreden prigrizek. Na voljo sta dva okusa: presna granola z brazilskimi oreščki in jabolki ter presna granola z banano.

Jaz sem poskusila presno granolo z brazilskimi oreščki in jabolki. Sama granola se je izkazala kot okusen in nasiten prigrizek med dvema obrokoma. Še posebej pa mi je všeč v kombinaciji z grškim jogurtom in svežim sadjem za zajtrk.

golden-apple3

Če si želiš izdelke Golden Apple preizkusiti tudi ti, jih najdeš na več kot 60 lokacijah po Sloveniji, pa seveda tudi v Malinci. Golden Apple pa najdeš tudi na Facebooku, tukaj.

PS: Če me še ne spremljaš na Facebooku Pod cvetočo češnjo, to le stori, saj te bo tam v naslednjih dneh čakalo okusno presenečenje.

Zdaj pa samo še lep pozdrav do naslednjič. 😉

Barbara ✿

2 komentarja


  1. //

    Izvrstna presna tablica in granola. izjemen poln okus, eno samo zdravje in res kakovostne sestavine. 🙂


  2. //

    Slastno in čisto po mojem okusu. Očitno res iz najboljših sestavin.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.