Kavni piling

Tokratna objava je namenjena predvsem tebi draga dama, ki obožuješ kavo. Vikend je čas za razvajanje, privošči si skodelico kave, potem pa poskrbi še za razvajanje tvoje kože. No če ne piješ kave, nič hudega si privošči samo kavni piling. Te zanima, kako preprosto ga je pripraviti?

Za pripravo pilinga potrebuješ:
✿ zmleto kavo,
✿ sol ali sladkor in
✿ olivno olje.

Običajno se kavna usedlina, ki nastane pri kuhanju kave, zavrže, ti pa ji dodaj še sol in olivno olje. Namesto soli lahko uporabiš tudi sladkor. Vse sestavine dobro premešaš in piling že lahko uporabljaš. Jaz si piling pripravim kar po občutku, običajno umešam več soli kot kave in malo olivnega olja, da je ravno pravšnja tekstura. Če ga pripraviš v večjih količinah ga lahko shraniš v dobro zaprt steklen kozarec.

Na spletu sem zasledila, da je kavni piling zelo učinkovit v boju s celulitom in pomarančno kožo. Kava vsebuje kofein, ki deluje kot antioksidant in razstrupljevalec, saj pospešuje krvni pretok in naredi kožo napeto ter sijočo. Kaj pa ti, si že preizkusila kavni piling? Jaz občasno uporabim tudi sladkorni piling. Vsako mnenje je dobrodošlo in se ga že veselim. 🙂

Dišeč in prijeten pozdrav do naslednjič. 🙂

Barbara ✿

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.