Kremna vroča čokolada

Za tokratno praznično objavo sem združila moči z Manco, ki ustvarja blog Rudolfova malca. Poleg pisanja bloga nama je skupno še nekaj, priimek Rudolf. 😉 Pred meseci sva se spoznali na spletu, saj jaz spremljam njen blog, ona pa mojega. Prišli sva na idejo da v tem božičnem času ustvariva nekaj, kar bo še popestrilo vzdušje. Določili sva 3 sestavine, ki jih bova obe uporabili v predstavljenem receptu, to so čokolada ali kakav, cimet in pomaranča. V moji zbirki receptov sem jih našla kar nekaj, ki bi bili primerni za tokratno objavo. Na koncu sem se odločila za kremno vročo čokolado, ki je okusna in v primeru, da jo sladkaš (z zdravim sladilom) ne bo še povečala želje po sladkem.

Za pripravo (1 skodelice) kremne vroče čokolade potrebuješ:
200 ml kokosovega mleka
1 žlico kokosovega olja
2 žlici presnega kakava
ščep soli
ščep cimeta
posušena lupinica pomaranče
sladilo po želji
* vse sestavine naj bodo ekološko pridelane/predelane

Priprava:
Kokosovo mleko segreješ na 60 do 80 °C. Mleku dodaš še druge sestavine in vse skupaj preliješ v mešalnik ter dobro premešaš, da nastane kremasta čokolada s penico. Vročo čokolado le še preliješ v skodelico in postrežeš. 

Med tem, ko razvajaš brbončice z mojo najljubšo vročo čokolado, te vabim, da preveriš še Mancin recept, tukaj. Vesela bo tudi tvojega všečka na Facebooku in sledenja na Instagramu.

Tebi in tvojim najdražjim želim vesel božič pa lep pozdrav do naslednjič. 😉

Barbara ✿

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.