Nega rok z Dr. Hauschko

Pomlad bo tudi uradno kmalu zakorakala v našo deželo. S sabo bo prinesla toplejše sončne žarke, narava bo oživela in zacvetela v vsej svoji lepoti. No, do takrat pa me čaka še nekaj hladnih dni, ki pa so že jeseni s sabo prinesli tudi še posebno skrb za kožo. V hladnejšem obdobju leta imam kar precej težav s suho in razpokano kožo na rokah. Letos sta mi v pomoč pri negi rok dva izdelka iz Dr. Hauschke, te zanima katera? Predstavljam ju v nadaljevanju. 🙂

Vlažilna krema za roke
Pri Dr. Hauschki pravijo, da krema za roke z dragocenimi rastlinskimi olji in skrbno izbranimi izvlečki zdravilnih rastlin roke učinkovito vlaži, medtem ko neemovo olje uspešno varuje nohte in obnohtno kožico. Še več informacij o izdelku lahko prebereš tukaj.

Moja (mogoče malo čudna) navada je, da moram vmasirati kremo v kožo na rokah vsako jutro, ko se uredim, sicer se mi zdi, kot da mi nekaj manjka. Enako storim tudi zvečer, preden se uležem v posteljo. Po potrebi pa še preko dneva. Običajno že ob prvi uporabi vem, ali mi bo določen izdelek odgovarjal ali ne. Ob prvem nanosu vlažilne kreme na roke se mi je tako hitro vpila, da sem že po nekaj sekundah imela občutek, da je koža vso kremo vpila in da nima nikakršnega učinka. Ponovno nanesem kremo, ki se je prav tako zelo hitro vpila v kožo, a po tem nanosu je bila koža tako mehka, nežna in prijetnega zeliščnega vonja. Tokrat me krema ni prepričala že ob prvi uporabi, ker sem jo nanesla premajhno količino. Z vsakodnevno uporabo sem ugotovila, da je zame primerna količina v velikosti grahovega zrna, če sem jo nanesla manj je bila skoraj brez učinka, če pa sem jo nanesla preveč pa se sploh ni vpila.

Neemov svinčnik za nohte
Pri Dr. Hauschki pravijo, da svinčnik na osnovi neema, ranjaka in kamilice krepi nohte in mehča obnohtno kožico. S tem ko olje prodira skozi noht, postaja noht trši in nelomljiv. Svinčnik ima praktični aplikator, zaradi katerega je nanos olja zelo natančen, preprost in varčen. Z njim postane nega nohtov primerna v vsakem trenutku, doma ali na poti. Še več podrobnosti o izdelku lahko prebereš tukaj.

Trkam. Z nohti nimam težav, saj so zdravi in močni. Obnohtna kožica pa mi rada razpoka in prav v tem primeru se je svinčnik izkazal kot odlična rešitev. Nanašam ga na nohte in obnohtno kožico, vsak večer pred spanjem. Rezultat, obnohtna kožica je navlažena in prav nič razpokana in zatrgana. Na nohtih pa nisem opazila nikakršnih sprememb, kot že rečeno, z nohti nimam težav.

Naj še dodam, da izdelka ne spadata v najcenejši cenovni razred, vendar sta mi všeč in lahko rečem, da sta vredna svojega denarja. Tako zdaj, ko sem s teboj delila, kako negujem svoje roke to zimo, pa ti samo še maham v pozdrav do naslednjič. 😉

Barbara ✿