Pobrali in odnesli smo …

Prvi listi na drevju že rumenijo, dnevi se krajšajo, noči so hladne, šolarji že nabirajo novo znanje v šolskih klopeh … Poletja je konec, z njim pa tudi poletnega izziva POBERI in ODNESI, ki je potekal od 21. junija do 31. avgusta Pod cvetočo češnjo.

Kaj smo pravzaprav počeli?
Na vseh svojih poletnih potepanjih in raziskovanjih čudovitih kotičkov smo opazovali in občudovali naravo in če smo kje opazili kakšne odpadke, smo jih pobrali, naredili fotografijo, odpadke odnesli na primerno mesto in fotografijo objavili na Facebooku in/ali Instagramu.

Vse poslane fotografije sem zbrala in objavila v spodnjem videu, kjer se lahko prepričaš, da smo naredili res nekaj dobrega za naravo.

Odpadke smo pobirali v 3 državah (Slovenija, Hrvaška in Norveška) na plažah, travnikih, v gozdu, robu cest in parkiriščih.

Pobrali smo vse od cigaretnih ogorkov, plastenk, pokrovčkov, čokoladnih ovitkov do embalaže parfuma in pincete. 

Na tem mestu bi se rada še enkrat zahvalila vsem sodelujočim, ki ste poslali fotografije pa tudi tistim, ki pobirate odpadke za drugimi in niste poslali fotografij. Iskrena hvala pa tudi podjetjem (BeeZee EcoLand, Dr. HauschkaBritaHerbasOd morja do planin in Re.Vrečka), ki so podprli izziv in poskrbeli, da so vsi sodelujoči prejeli darilca.

Za konec bi dodala samo še: “Narave si ne prisvajamo, ampak z njo živimo, jo spoštujemo in občudujemo.”

Maham v pozdrav jeseni, ki prihaja … pa se kmalu spet bereva. 😉

Barbara 

 

4 komentarji


  1. //

    Tadeja, hvala. 🙂


  2. //

    Bianca, hvala. Z majhnimi koraki pogumno naprej. 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.