Poletno razvajanje z lubenico

Ne predstavljam si poletja brez sonca, morja, počitnic kot tudi ne brez okusne in osvežujoče lubenice. Sadež, ki poskrbi za osvežitev in razstrupljanje telesa, saj vsebuje več kot 90 odstotkov vode. Zaradi razstrupljevalnega učinka in odvajanja vode iz telesa, je eno najpomembnejših živil v boju s celulitom. Lubenica vsebuje antioksidante, vitamine A in C, dober vir vitamina B6, tiamina, magnezija, kalija in bakra, vsebuje pa tudi likopen, ki upočasnjuje staranje in serotonin. Prav zaradi vsebnosti serotonina, lubenica lahko nadomesti čokolado. 😉 (Iz knjige: SUPERŽIVILA Najbolj zdrava hrana na tem planetu, Tonia Reinhard)

lubenica
Foto: splet

Poleg zdravilnih učinkov blagodejno vpliva tudi na kožo, saj jo varuje pred poškodbami (sonca), jo vlaži ter ohranja svežo in mladostno. Zdaj že veš, da se Pod cvetočo češnjo precej eksperimentira in preizkuša naravne sestavine, mešanice itd. in nič drugače ni bilo z lubenico. Z njenimi učinki sem bila navdušena, zato tri preproste recepte delim s teboj. 🙂

Piling:
Meso lubenice zmečkaš in mu dodaš 1/4 čajne žličke moke. Mešanico naneseš na obraz, s krožnimi gibi poskrbiš za nežen piling in po masaži pustiš delovati še 10 minut, potem spereš z obraza in kožo neguješ kot običajno. 

Osvežilna maska:
Ohlajeno (in zmečkano) meso lubenice naneseš na obraz in vrat, deluje naj 10 minut. Meso lubenice učinkuje poživljajoče, hladi, čisti in pomlajuje. 

Maska za čiščenje kože:
Zmečkani lubenici dodaš 1 čajno žličko gline (jaz uporabljam slovensko glino iz zdravanarava.si), vse skupaj dobro premešaš in naneseš na obraz. Masko pustiš učinkovati 10 minut, nato jo spereš s hladno vodo in kožo neguješ kot običajno. Lubenica bo kožo navlažila, glina pa jo bo globinsko očistila.

Ne pozabi se razvajati, ker si to preprosto zaslužiš! Ko boš piling ali katero od mask preizkusila, bom vesela tvojega komentarja. 

Lep pozdrav do naslednjič. 😉

Barbara ✿

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.