Pomladna dekoracija

Šopek rož v vazi je najpogostejša dekoracija v večini domov. Jaz sem se odločila, da bo letošnjo pomlad vhodna vrata krasil pomladni venček. Pri izdelavi pomladne dekoracije za na vrata ali steno sem se držala preprostega pravila. Uporabila sem naravne materiale, ki sem jih nabrala v naravi. Dodatke za dekoracijo pa sem izbrskala v predalu, kjer shranjujemo takšne in drugačne reči, ki se jih ob različnih priložnostih potrebuje.

Za izdelavo pomladnega venčka potrebuješ:
✿ srobotova stebla (za ogrodje)
✿ zelenje 
✿ spomladanske cvetlice 
✿ dekoracija (pobrskaj po predalih in uporabi tisto, kar imaš pri roki)

Postopek izdelave:
Najprej srobotova stebla prepleteš, da nastane obroč (ogrodje venčka). Potem pa na to ogrodje navežeš poljubno spomladansko zelenje. Jaz sem se odločila za pušpan in mačice (ki niso zelenje ;)). Polovico venčka sem pustila samo srobotovo steblo. Potem pa okrasiš zeleni del s cvetočo forzicijo, češnjo, višnjo, vresjem, mačicami itd. Jaz sem vresje zataknila kar med pušpan, ko bo ovenelo, ga bom zamenjala z drugimi vejicami. Sledi še dekoracija s pentljami, ptički, kokoškami, zajčki itd. Moja izbira so ptičke, ki smo jih doma že uporabljali za dekoracijo ob različnih priložnostih. 

Spomladanski venček je lahko lepa dekoracija tudi ob prihajajočih velikonočnih praznikih. Poglej še objavo o Velikonočni dekoraciji. Če se lotiš, katere od idej izdelati tudi sam/a, pošlji fotografijo ali me označi na družabnih omrežjih. Z veseljem bom pogledala tvojo mojstrovino in jo povšečkala. 🙂

Sončen pozdrav do naslednjega snidenja. 😉

Barbara ✿

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.