Rožnati oktober za zdrave prsi

Oktober je tu. Z današnjim dnem se je začel rožnato obarvan mesec, ki je že tradicionalno posvečen ozaveščanju o boju proti raku na dojkah. To je najpogosteje odkrit rak pri ženskah. 

Za današnjo objavo sem se odločila, ker se bo v tem mesecu veliko govorilo o raku na dojkah. Vsako leto znova se sprašujem, zakaj bi se borili proti nečem slabem, če pa smo lahko ZA nekaj dobrega. Zakon privlačnosti pravi: “Na kar se osredotočimo, to privlačimo.” Če so naše misli usmerjene v pozitivne stvari, le-te privlačimo v svoje življenje. Odločimo se ZA ZDRAVJE (zdrave prsi)

Vse spoštovanje ženskam, ki so to bolezen premagale. Vse spoštovanje za pogum, tudi tistim, ki so svoj boj izgubile. Vse te močne dame so nam v opomin, da največ za svoje zdravje lahko naredi(m)š sama.

roznati-oktober

Zdrav način življenja
Saj vem, da je to samoumevno, vendar še vedno ljudje na splošno premalo pozornosti namenjamo zdravju. Pa tu ne mislim samo na zdravo prehrano in redno gibanje. Draga dama nikar ne pozabi, da na tvoje zdravje močno vpliva tudi uporaba kozmetike in s kemikalijami prepojena oblačila. Če te zanima, si lahko prebereš: Katere sestavine so v kozmetičnih izdelkih škodljive? ter Kako zdrava oblačila izbereš je samo tvoja odločitev

Samopregledovanje
S samopregledovanjem lahko same in najhitreje zaznamo kakršnokoli spremembo. Kako si v nekaj minutah pravilno pregledamo dojke, si lahko pogledaš tukaj.

Vadba s prsmi
Kot pravi Savina Atai, avtorica priročnika Skrbnik za prsi, je to najmočnejša vadba, kar jih je. Učinek vaj je tako zdravstveni (okrevanje po raku, preventiva, uravnavanje delovanja hormonov) kot lepotni (čvrstost, povečanje, pomanjšanje, polnost dojk) in psihološko terapevtski (ujeta čustva, blokade, strah, napetost, osvobajanje). Izbiraš lahko med 10 različnimi treningi s preprostimi vajami. 

Hvaležnost
Pred dnevi je Slovenijo obiskal Nick Vujičič in ob spremljanju njegovega govora, ki ga je posvetil slovenskim šolarjem, mi je bil še posebej všeč stavek: “Lahko si jezen na to kar nimaš, ali pa hvaležen za to kar imaš.” To še kako velja tudi za zdravje. Priporočam preprosto vajo hvaležnosti pred spanjem. V svojem srcu občuti iskreno hvaležnost za vse kar si hvaležna. S hvaležnostjo v srcu za stvari, ne pozabi na svoje zdravje, se boš bolje počutila in lažje zaspala. 

Ne samo oktobra, ampak vsak dan v letu naredi nekaj za svoje zdravje.

Roza obarvan pozdrav do naslednjič. 😉

Barbara ✿

Fotografija: splet

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.