Zelena božična drevesca

Ob božiču nas večina postavi božično drevesce (smreko ali jelko) in to drevesce okrasimo, da vse skupaj izgleda še bolj čarobno. Tokrat sem našla nekaj zanimivih idej kakšno božično drevesce letos postaviti, da bo kar se le da okolju prijazno in hkrati unikatno ter zanimivo.

Leseno božično drevo Spira je slovenska inovativna, elegantna in trajna rešitev za okrasitev doma v tem prazničnem času. Drevo je narejeno iz lasersko rezane vezane plošče in lesenega stojala. Božično drevo je postavljeno oz pospravljeno v le nekaj minutah. Več o božičnem drevesu Spira lahko prebereš tukaj.

bozicno-drevesce1

Eko smrekla s posebnim sporočilom: “Pustimo smreke v gozdu, da bodo lahko nudile hrano in prostor živalim, v predbožičnem času pa raje okrasimo smreko iz lepenke“. Eko smreka je izdelana iz lepenke (95% iz recikliranega valovitega kartona) in je alternativa pravim smrekam iz gozdov, ki za obnovo potrebujejo desetletja in plastičnim, ki onesnažujejo okolje s svojo dolgotrajno razgradnjo. Sredstva od nakupa eko smreke bodo namenjena ohranitvi kranjske čebele (sivke) in za obnovo slovenskih gozdov. Več o eko smreki lahko prebereš na www.eko-smreka.si.

Prilagodljivo leseno drevo, ki ga z nekaj spretnosti in materiala lahko narediš doma. Še več različnih možnosti za okrasitev si lahko pogledaš tukaj.

bozicno-drevesce2

Zeliščno drevo (rožmarin), ki poskrbi za prijetno okrašen in odišavljen prostor, spomladi pa ga lahko posadiš v zeliščni vrt ali ga postaviš na balkon, kjer ti bo vedno pri roki.

bozicno-drevesce3

Vsajeno drevesce (smreka, jelka ali katero drugo drevo) katerega med prazniki zalivaš, spomladi pa ga posadiš na vrt. Prednost vsajenega drevesca je, da mu ne odpadajo iglice.

bozicno-drevesce4

Xmas3 drevesce je narejeno iz slovenskega lesa in premazano z okolju prijaznim premazom za les, kar mu zagotavlja trpežnost. Drevo se enostavno sestavi in nato razstavi, zaradi česar ga lahko uporabimo večkrat. Več o Xmas3 drevescih lahko prebereš tukaj.

bozicno-drevesce5

 

Ne glede na izbrano božično drevesce, naj bodo prazniki preživeti v prijetni družbi in z nasmehom na ustih.

Barbara

Fotografije: splet

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.