Zelenjavna pica iz polente

Ti je od kosila ostalo nekaj žlic polente? Ne zavrzi je. Prav tako uporabi v hladilniku pozabljeno in nekoliko uvelo papriko, bučko, por itd. Vse te na videz nepopolne sestavine oz. ostanki se lahko uporabijo za pripravo okusnega obroka. Tokrat bo to zelenjavna pica iz polente. Če trenutno nimaš ostankov polente in bi si vseeno želel/a preizkusiti recept, sem spodaj zapisala vse potrebne sestavine za 4 osebe.

Sestavine:
250 g polente
100 g domače paradižnikove mezge
100 g naribanega sira
1 paprika
1 manjša bučka
1 por
origano in bazilika

Priprava:
Polento skuhaš kot običajno. Vliješ jo v naoljen pekač in lepo razporediš po pekaču, da je povsod približno 1 cm debeline. Domačo paradižnikovo mezgo poliješ po polenti in potreseš z narezano zelenjavo ter naribanim sirom. Po vrhu potreseš še origano in baziliko ter daš v ogreto pečico na 250 °C za približno 10 minut.

Priprava je res preprosta in hitra, vse skupaj je narejeno v 30 minutah. Če se lotiš priprave po mojem receptu, mi sporoči, ali ti je pica iz polente všeč?

Dober tek!

Pa lep pozdrav do naslednjič. 😉

Barbara

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja