Piškotki

Piškotki

Obvestilo o piškotkih

Piškotki so majhne datoteke, ki najpogosteje vsebujejo zaporedje črk in številk. Tovrstna datoteka se naloži na uporabnikov računalnik, tablico, mobilni telefon ali drugo podobno napravo. To se lahko zgodi v trenutku, ko uporabnik obišče določeno spletno mesto. Ob vsakem ponovnem obisku pa bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku, obenem bo lahko prepoznala tudi uporabnika.

Piškotki so izjemnega pomena za delovanje spletnih strani. Uporabnikova izkušnja je z njihovo pomočjo veliko boljša. Z njimi lahko na enostaven in hiter način analiziramo promet na določeni spletni strani. Piškotki pa nam omogočajo še napredne oglaševalske tehnike.

Piškotki, ki se uporabljajo na naši spletni strani, ne zbirajo osebnih podatkov, s katerimi bi bilo posameznega obiskovalca mogoče prepoznati. Prav tako ne morejo pod nobenim pogojem poškodovati računalnika ali druge podobne naprave, s katero lahko brskamo po spletnih mestih oziroma straneh. Tovrstna tehnologija nam omogoča delovanje spletnega mesta in pomaga tudi razumeti, katere informacije so najbolj koristne za obiskovalce.

Večina od spletnih brskalnikov vam omogoča, da nastavite uporabo piškotkov. Te lahko tudi zavrnete ali pa jih sprejmete s posebno funkcijo, ki je vgrajena v spletne brskalnike. Če se odločite zavrniti piškotke, lahko našo spletno stran še vedno uporabljate. V kolikor želite shranjevanje piškotkov povsem izključiti, lahko to storite v nastavitvah brskalnika.

Na naši spletni strani ne zbiramo nikakršnih osebnih podatkov obiskovalcev, saj uporabljamo zgolj osnovne piškotke.