Nakup športne prehrane prek spleta

Nakup športne prehrane kar prek spleta

Športna prehrana ni zgolj zdrava prehrana v več obrokih po malo, pač pa je tudi dobro načrtovana glede na prihodnje obremenitve. Ni namreč vseeno, ali je pred osebo miren dan ali pa dan za trening, morda tekmo. Potrebno je predvideti ustrezen vnos kalorij in poskrbeti še za kaj drugega.

Na ta način se aktivna oseba zaščiti pred nepotrebnimi poškodbami in telesu zagotavlja vse snovi, ki jih ob premagovanju naporov potrebuje. Prav tako je zelo pomembno uživanje določenih hranil za regeneracijo, pri kateri se v telesu odvijajo ključni procesi za rast mišic in telesno pripravljenost.

Koristi športne prehrane

Omenili smo potrebo telesa po energiji in snoveh za regeneracijo. Prav zato je še kako pomembno, kaj športnik zaužije pred treningom, saj bo telo potrebovalo dovolj energije, ki jo navadno črpa iz ogljikovih hidratov. Tudi na hidracijo ne smemo pozabiti, pri čemer pa samo voda morda ne bo dovolj.

Izotonični napitki Crown Sport Nutrition
Izotonični napitki Crown Sport Nutrition (limona, pomaranča, rdeče sadje) — VitalGo.si

Enako velja za obdobje po treningu, ko telo počasi prehaja v fazo regeneracije in nujno potrebuje izgubljene snovi. V ta namen še kako prav pridejo različni izotonični napitki, s katerimi v telo vračamo ključne minerale, saj se preko potenja izločajo ves čas treninga.

Vse za športnike na enem mestu

Ker je na domačem krožniku navkljub zdravi prehrani precej težko zbrati vse tisto, kar športnik potrebuje, se je potrebno zateči po pomoč še kam drugam. Odlična izbira v tem primeru je vsekakor spletna trgovina s športno prehrano VitalGo, kjer športniki in rekreativci dobijo vse, kar njihovo telo nujno potrebuje.

WHEY proteini v prahu Crown Sport Nutrition
WHEY proteini v prahu Crown Sport Nutrition (čokolada, jagoda) — VitalGo.si

Proteine oziroma beljakovine, ki so ključen element za rast mišic, pa nujno potrebne aminokisline, ki jih telo ne zmore sintetizirati samo, prav tako so v omenjeni trgovini na voljo različni geli in napitki za takojšen dvig energije med vadbo. Ker je regeneracija še kako pomembna, so tu tudi različni minerali in soli ter regenerativni napitki.

Športnik potrebuje kreatin

Kreatin se med športniki uvršča med najbolj priljubljena prehranska dopolnila in glede na funkcijo, ki jo v telesu opravlja, to sploh ne čudi. Kreatin je sicer naravno prisoten v mišičnih tkivih, a ga aktivni ljudje potrebujejo nekoliko več. Funkcija kreatina je sila pomembna za športnike in rekreativce.

Lahko bi rekli, da deluje kot neke vrste skladišče energije za mišice takrat, ko jo potrebujejo, pomembno vlogo pa opravlja tudi pri sintezi novih beljakovin. S kreatinom boste konkretno povečali svojo moč in tudi hitrost, najbolje pa se izkaže pri kratkotrajnih maksimalnih obremenitvah.

Zdrave maščobe

Danes že vemo, da vse maščobe niso slabe, saj jih telo nekaj nujno potrebuje. Če si želite priti do zdravih nenasičenih maščob, lahko to storite na izjemno okusen način. V spletni trgovini VitalGo so na voljo visoko kakovostni arašidovi namazi, ki so obenem intenzivnega okusa in so odličen energijsko beljakovinski dodatek k uravnoteženi prehrani športnika.

Arašidov namaz Sante
Arašidov namaz Sante (kremni, s koščki) — VitalGo.si

Pri arašidovem namazu veseli tudi dejstvo, da ni zgolj okusen namaz za na kruh, pač pa se dobro poda tudi v nekaterih drugih kombinacijah. Ko kupujete arašidov namaz, bodite prepričani, da gre izdelek iz 100 % arašidov in da ne vsebuje palminega olja ter aditivov.

Ne pozabite na aminokisline

Zakaj? Ker so osnovni gradniki beljakovin in ker aminokislin, ki so pomembne za telo, le-to ne more sintetizirati samo (izolevcin, levcin, lizin, valin). Vse vrste aminokislin najdete v spletni trgovini z zdravo prehrano VitalGo, kjer ste lahko prepričani, da boste izbrali samo kvaliteto.

Aminokisline Crown Sport Nutrition
Aminokisline Crown Sport Nutrition (beta alanin, BCAA, HMB) — VitalGo.si

Raznolika ponudba prepriča vse športnike in rekreativce, ki vedo, kaj vse potrebuje njihovo telo. V pestrem naboru tako najdemo prehranske dodatke, ki vsebujejo aminokisline BCAA, beta alanin, HMB in glutamin. Na ta način se gradi mišična masa in obenem zavira njihova razgradnja.

Pričnite dan s kvalitetnim zajtrkom

Ne pravimo zaman, da je zajtrk kralj vseh obrokov, saj nam da prepotrebno količino energije za pričetek dneva. Ta je lahko tudi zelo naporen in se prične s treningom. Seveda je potrebno v tem primeru jesti pametno in izbrano. Da bi imeli pri roki vedno hiter in zdrav zajtrk za športnike, sezite po kosmičih in drugih izdelkih za zdrav zajtrk.

Na voljo so najrazličnejše mešanice različnih okusov, med katerimi boste zlahka našli svojega favorita ali dva. Naj se vaš dan prične z vnosom kvalitetne hrane in energije, ki vas bo ponesla skozi prvi val brez nepotrebnih ojačevalcev okusa, barvil in drugih umetnih snovi. Poskrbite za svoje telo, da bo nato telo lahko skrbelo za vas.