Francoska manikura

Francoska manikura za lepe in urejene nohte

Privlačnost francoske kulture je nesporna, kultna, vsestranska in večna: hrana, moda, avtomobili, potovanja, zgodovina, celo poljubljanje. Obstaja pa tudi nekaj pojmov, ki so zgolj označeni kot »francoski«, pa izvorno sploh niso povezani s to deželo.

Francoska manikura, kot poimenujemo belo obarvane konice nohtov, se je rodila v majhnem mestecu v Kaliforniji in ne v bližini Eifflovega stolpa, neskončnih vinogradov ali sredi visoke pariške mode. Holivudski filmski veljaki so pozvali Jeffa Pinka, ustvarjalca in lastnika svetovno znane znamke laka za nohte ORLY, naj poišče univerzalni videz nohtov, ki bo ustrezal vsaki obleki ter izgledal elegantno in naravno obenem. Tako bi prihranili veliko dragocenega časa, ki ga potrebujejo za urejanje igralk pred snemanjem.

Jeff Pink je ustvaril bež toniran lak, za konice pa je uporabil belega. Bež ali nežno roza obarvan noht z belo konico je bil kot naročen za visoke modne standarde filmske industrije. Ker gre za eleganco in prefinjenost v nasprotju s kričeče obarvanimi nohti, je bilo poimenovanje kot na dlani – francoska manikura.

Barbra Streisand in Cher sta bili med prvimi starletami v poznih 70. letih prejšnjega stoletja, ki sta prek TV ekranov ponesli to obliko manikure po celem svetu. Tako kot vse modne in stilske smernice, pa se tudi pri manikuri trendi vračajo, ponavljajo ali preprosto ostajajo.

Poleg manikure tudi francoska pedikura

Brezčasna in klasično preprosta francoska manikura (roke) ali pedikura (stopala) je eden najpogostejših lepotnih tretmajev za nohte. Gre za klasično metodo urejanja nohtov, ki uporablja dve barvi: nevtralno bež ali svetlo roza barvo kot podlago za nohte in izrazito belo črto na konici. Glede na dolžino nohtov se spreminja širina traku belega laka.

Francoska pedikura
Urejeni nohti s francosko manikuro ter pedikuro.

Zadnje čase se poleg francoske manikure vse bolj uveljavlja tudi francoska pedikura, saj ženske želijo, da so tudi nohti na nogah videti naravni, negovani, predvsem v poletnem času, ko se nosijo sandali in odprti čevlji. Prednost te oblike barvanja nohtov je tudi v tem, da se lahko nanese na srednje dolge ali zelo dolge nohte.

V osnovi se noht oblikuje nekoliko oblo, kvadratasto, pojavljajo pa se že tudi druge različice, na primer ombre, dvojna črta, namesto vodoravne linije se konica obarva postrani ali pa se konica namesto z belo obdela s kakšno drugo barvo.

Kako poteka francoska manikura?

Tako kot navadna tudi francoska manikura najprej zahteva celovit postopek, ki zajema vlaženje, obrezovanje, čiščenje in oblikovanje nohtov ter obnohtne kožice.

Noht je treba najprej razmastiti, nato se nanese plast brezbarvne osnove. Sledi nanos barvnega laka, ki je vedno v nežnih bež, roza ali mareličnih tonih. Tik ob robu nohtne konice nalepimo trak ali šablono, s katero določimo obliko nohtne konice. Zgornji del nohta se beli z neprozornim lakom. Ko se posuši prvi, se nanese še en sloj.

Trakovi se lahko odstranijo, ko je lak na konicah popolnoma suh. Zdaj sledi nanos svetlo roza ali nude odtenka po celotni dolžini nohta. Po ponovnem sušenju se nanese še zaščitni sloj brezbarvnega laka, ki daje manikuri obstojnost. Francoska manikura, izvedena po opisanem postopku, vzame približno 45-60 minut časa.

Preverite tudi: Lepi in urejeni nohti v 8 korakih

Komentiraj