Kako do sijoče belih zob?

Ste se že kdaj zalotili v situaciji, ko bi se radi na ves glas nasmejali, pa si tega niste upali naredili, ker se preveč dobro zavedate, da vaši zobje niso povsem beli? Pa ste pripravljeni za to kaj storiti? Obstaja kar nekaj učinkovitih načinov, kako lahko nekoliko porumenele zobe v hipu spremenite v bleščeče.

Zaupali vam bomo štiri preproste nasvete. Vse, kar potrebujete za to, je le nekaj sredstev, ki jih ima večina med vami doma pri roki. Nikakor pa ne smete pozabiti na redno temeljito čiščenje, ker to v največji meri doprinese k temu, da zobje niso videti le filmsko, temveč da so tudi zdravi.

1. Čudežno kokosovo olje

Kokosovo olje je znano predvsem po tem, da zelo dobro poskrbi za našo kožo in lase. Po njegovi uporabi so lasje sijoči. Boljši poznavalci tega olja pa vedo, da z njim prav tako lahko dosežemo bleščeče zobe.

Kokosovo olje za beljenje zob
S kokosovim oljem do sijoče belih zob.

Za privlačen filmski nasmeh potrebujete le žličko kokosovega olja. Razmažite ga po zobeh in ga pustite delovati nekaj minut. Takoj zatem se lotite čiščenja zob tako, kot ste vajeni.

2. Vsestranska soda bikarbona

Soda bikarbona je znana po tem, da lahko v hipu reši številne težave, s katerimi se soočamo v vsakdanjem življenju. Mnogi ji zaupajo tudi tedaj, ko želijo barvo svojih zob spraviti v zavidljivo stanje.

Vzemite čajno žličko te vsestranske sestavine. Dodajte le kanček vode in vse skupaj dobro premešajte tako, da nastane gosta zmes. To razporedite po zobeh in s ščetko nekaj minut nežno čistite zobe. Nato si izperite ustno votlino. To naredite vsak drugi dan, dokler ne dosežete želene beline.

3. Jagode za naravno in učinkovito beljenje zob

Ste vedeli, da jagode vsebujejo posebno snov – acid? Ravno zaradi njega lahko s pomočjo tega sladkega sadeža na temeljit način očistimo zobe.

Samo eno jagodo zmešajte s sodo bikarbono. Dobljeno maso nato nanesite na zobe. To pustite delovati nekaj minut. Na koncu zobe ščetkajte z navadno zobno pasto. Nad rezultatom boste osupli.

4. Notranja stran bananinega olupka

Banana je veliko bolj uporaben sadež, kot si morda predstavljate. Ker vsebuje večje količine mangana, magnezija in kalija, lahko z njeno pomočjo poskrbimo za bolj bele zobe.

Z notranjo stranjo bananinega olupka si vsaj dve minuti drgnite zobe, nato pa nadaljujte z navadnim umivanjem. Vaš nasmeh bo izrazito bleščeč, vi pa še samozavestnejši.

Če torej želite po svetu hoditi z bleščečim nasmehom in se ne želite sramovati porumenelih zob, vam zato ni potrebno zapravljati ogromnih količin denarja. Vse, kar potrebujete, je nekaj priročnih sredstev, kot so kokosovo olje, soda bikarbona, jagode in banane.