Ohranitev mladostnega videza

5 nasvetov za ohranitev mladostnega videza

Vsak od nas si zagotovo želi izgledati mladostno, sveže in poln energije. Na žalost se nam to vedno ne izide povsem, saj v zadostni meri ne poskrbimo zase. Mladostna koža in vse, kar je povezano s tem, je namreč v največji meri odvisna od nas samih. Čeprav imamo nešteto izgovorov, da nimamo vedno časa skrbeti zase in se razvajati, pa lahko določene navade vključimo v svoj vsakdanjik, ne da bi si pri tem jemali pretirano veliko časa.

Zaupali vam bomo 5 koristnih nasvetov za ohranitev mladostne kože. Najbolje pri tem pa je, da za to ne boste potrebovali veliko denarja in časa.

1. Dobro se naspite

Ste se kdaj vprašali, zakaj ste določene dni videti prav super in ste celo popolnoma zadovoljni s sabo, določene dneve pa si niti ne upate pogledati v ogledalo, saj se zdite povsem postarani in neprivlačni?

Odgovor, zakaj je temu tako, je v resnici zelo enostaven. Ob dnevih, ko izgledate prav grozno in staro, ste verjetno prejšnje dni slabo in malo spali. V prvi vrsti je za mladosten videz kože najpomembneje, da si zagotovite zadostno količino kakovostnega spanca.

2. Privoščite si kakovostno ležišče

Še vedno ostajamo na področju spanja in počitka. Zakaj se včasih ali pa kar pogosto zbujate povsem povoženi, čeprav ste spali dovolj časa? Pa ste se morda vprašali, na kakšnem ležišču počivate?

Izbira ležišča
Pri izbiri ležišča ne varčujte.

Če je vaše ležišče zastarelo, ga nujno zamenjajte. Nanj nato položite odeje, prevleke in rjuhe iz najboljšega materiala. Že po nekaj dnevih se boste počutili mnogo bolje, saj bo vas spanec kakovostnejši.

3. Prehranjujete se pravilno

Mnogi med vami še vedno ne verjamete povsem, kako lahko hrana vpliva na naš videz. Za zdrav in mladosten videz kože se priporočajo živila, bogata z vitamini A, C in E, likopen v rdečih živilih (npr. paradižnik, rdeča grenivka, lubenica) ter esencialne maščobne kisline.

Če želite izgledati mladostno, si priskrbite guavo, sladki krompir, brazilske oreščke, laneno olje in školjke. Nikakor ne pozabite niti na primerno izbiro in količino tekočine. Najbolje je, da čez dan popijete vsaj 2 litra vode ali okusnega, nesladkanega čaja.

4. Gibajte se vsan dan

Mladosten videz vaše kože boste ohranili tudi s primernim gibanjem. Izberite si eno od lažjih aktivnosti, ki jo izvajajte prav vsak dan. Potem pa si izberite še eno od zahtevnejših, ki jo izvajate vsaj dvakrat ali trikrat na teden.

Svetujemo vam, da se nekajkrat na teden odpravite na kolo ali v hribe, vsak dan pa si rezervirate čas za izvajanje pilatesa ali joge. Seveda ne bo odveč, če se za začetek vpišete v tečaj, da spoznate pravilno izvajanje najrazličnejših vaj za moč, gibljivost in koordinacijo.

5. Izogibajte se stresnim situacijam

Ljudje, ki živijo v nenehnem stresu, zagotovo niso najbolj privlačnega in mladostnega videza. Če je le mogoče, se zato stresu in stresnim situacijam že na daleč izognite.

Namesto da bi se na primer sprli s prijateljem, raje globoko vdihnite in se z njim poskusite pogovoriti na lep način. Ne boste verjeli, tudi zaradi tega boste izgledali lepše in bolj mladostno.

Komentiraj