Poganjalec in kolo

Najprej na poganjalec, nato na kolo

Če imate doma majhnega otroka, ga bo potrebno slej ko prej navaditi na številne dejavnosti, ki sprva niso tako zahtevne, saj so prilagojene njegovim letom in zmožnostim. V mislih imamo tudi športne dejavnosti, kot je na primer kolesarjenje.

Preden otrok sede na čisto pravo kolo z vso potrebno opremo, je potrebno poskrbeti, da se na gibe, ki jih opravlja na kolesu, navadi. Številne izkušene osebe vsem staršem in skrbnikom priporočajo nakup in uporabo vse bolj priljubljenega poganjalca. Z njim lahko dosežete, da svojega otroka dovolj dobro pripravite na vožnjo s kolesom.

Poganjalci zasenčili kolesa s koleščki

Morda ste v kateri od trgovin s kolesi slišali pogovor, v katerem je bilo veliko razpravljanja o tem, ali svojemu otroku kupiti kolo s pomožnimi koleščki ali je bolje domov odpeljati otroški poganjalec, ki se je na trgu pojavil še ne tako dolgo nazaj.

Otroški poganjalec
Z otroškim poganjalcem do prvih “prevoženih” kilometrov.

Nekateri se še vedno držijo starih navad in otroka na pravo kolesarjenje privajajo s kolesi s pomožnimi koleščki. Pri tem se ne ozirajo na to, da so nekatere raziskave pokazale, da taka oblika kolesa otroku lahko povzroči nekatere fizične okvare. Po drugi strani pa je vedno več tistih, ki jih je poganjalec povsem navdušil in niti ne oklevajo med obema izbirama.

Če potegnemo črto, je otroški poganjalec vsekakor primernejše prevozno sredstvo za vaše malčke, saj se ponaša s številnimi prednostmi, ki jih kolo s pomožnimi koleščki nima. Zanimivo je že to, da so tudi otroci veliko bolj navdušeni nad poganjalčki. Verjetno je eden od razlogov ta, da na prvi pogled deluje kot zelo privlačna igrača.

Kako izbrati ustrezen poganjalec?

Pri nakupu poganjalčka je tako kot pri nakupu pravega kolesa pomembna ustrezna izbira. To pomeni, da ne obstaja samo ena vrsta poganjalca, temveč imamo na razpolago kar nekaj različic tega vse bolj popularnega prevoznega sredstva.

Paziti morate na to, da ima poganjalec dovolj nizko pozicijo sedeža. Le tako bo imel malček lahko obe nogi s podplati na tleh in rahlo pokrčene v kolenih. Krmilo mora biti blizu njegovega telesa in tudi dovolj široko. Poza otroka na kolesu mora biti podobna kot na motokros motorju. Najbolje je, da svojega malčka vzamete kar s seboj in ga pred nakupom posedete na izbrani poganjalec.

Na forumih, kjer so osrednja tema otroški poganjalci, boste lahko prebrali, da so mnogi starši s poganjalci zelo zadovoljni. Še več. Pohvalijo se, da svojega otroka, potem ko se je na pravo kolesarjenje pripravljal na poganjalčku, že kaj kmalu brez težav posedejo na kolo s pedali. In to brez kakršnih koli pomožnih kolesc.

Vir: https://www.ostanifit.si/poganjalec-kot-predpriprava-na-kolesarjenje

Komentiraj